Kanelbullar

Min favorit bland bakverk.

Saftiga nybakta kanelbullar med ett glas saft. Låter inte det toppen?

Ingredienser

50 stycken

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 15-16 dl vetemjöl

  • Fyllning:
  • 200 g smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk kanel

  • Pensling:
  • ägg, pärlsocker

Så här gör du

50 minuter

  1. Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt smöret i små klickar, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  3. Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker, farinsocker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.
  4. Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. Rulla ihop, skär i bitar.
  5. Lägg bullarna i form eller på plåt med bakpapper. Låt jäsa i 1 timme. 
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10 minuter.
© 2017 Barn i fokus. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång