Kanelbullar
Min favorit bland bakverk.
Saftiga nybakta kanelbullar med ett glas saft. Låter inte det toppen?

Ingredienser
50 stycken
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 dl socker
- 1 tsk salt
- 2 tsk stött kardemumma
- 15-16 dl vetemjöl
- Fyllning:
- 200 g smör
- 1 1/4 dl socker
- 1 dl farinsocker
- 2 msk kanel
- Pensling:
- ägg, pärlsocker
Så här gör du
50 minuter
- Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
- Tillsätt smöret i små klickar, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen jäsa i 30 minuter.
- Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker, farinsocker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.
- Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. Rulla ihop, skär i bitar.
- Lägg bullarna i form eller på plåt med bakpapper. Låt jäsa i 1 timme.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10 minuter.