Filmjölksbröd
Lättbakat bröd som inte behöver jäsa.

Ingredienser
- 5 dl ljust dinkelmjöl
- 2½ dl grahamsmjöl
- 2½ dl grovt rågmjöl
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 4 dl filmjölk
- ¾ dl mörk sirap
- 1 dl lingonsylt
- 1 dl blandad frömix t ex pumpa, solros och sesamfrön
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200grader.
2. Smörj en avlång form eller lägg bakplåtspapper i formen.
3. Blanda de torra ingredienserna och hälften av frömixen i en bunke.
4. Rör ner fil, sirap och lingonsylt. Rör ihop till en smet och klicka ner i formen.
5. Strö över resten av frömixen på toppen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 min.
7. Stjälp upp brödet och låt det svalna under bakduk.