Filmjölksbröd

Lättbakat bröd som inte  behöver jäsa.

Ingredienser

  • 5 dl ljust dinkelmjöl
  • 2½ dl grahamsmjöl
  • 2½ dl grovt rågmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl filmjölk
  • ¾ dl mörk sirap
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl blandad frömix t ex pumpa, solros och sesamfrön

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200grader.
2. Smörj en avlång form eller lägg bakplåtspapper i formen.
3. Blanda de torra ingredienserna och hälften av frömixen i en bunke. 
4. Rör ner fil, sirap och lingonsylt. Rör ihop till en smet och klicka ner i formen.
5. Strö över resten av frömixen på toppen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 min.
7. Stjälp upp brödet och låt det svalna under bakduk.

© 2017 Barn i fokus. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång